top of page

Kinderhypnose

Kinderen zijn zeer vatbaar voor hypnose, doordat hun geest nog heel open staat. Kinderhypnose is een hele prettige, zachte methode om positieve veranderingen te bevorderen bij kinderen. Het is een vriendelijke en vooral zeer effectieve manier om kinderen te helpen omgaan met diverse uitdagingen en problemen.

Hoe kan kinderhypnose helpen?

Stress en angst: 
Kinderen ervaren soms stress en angst door school, sociale druk of persoonlijke zorgen. Kinderhypnose kan hen leren hoe ze diep kunnen ontspannen en innerlijke rust kunnen vinden, waardoor ze beter kunnen omgaan met deze gevoelens.

Zelfvertrouwen en zelfbeeld:

Kinderen kunnen soms worstelen met een laag zelfbeeld en een gebrek aan zelfvertrouwen. Hypnose kan hen helpen hun innerlijke kracht te ontdekken en positieve overtuigingen over zichzelf te instaleren. 

Concentratie en leren: 

Kinderen met aandachtsproblemen kunnen baat hebben bij hypnotherapie om hun concentratievermogen en leervaardigheden te verbeteren.

Pijnbeheer:

Hypnotherapie kan kinderen helpen bij het beheersen van fysieke pijn, zoals chronische hoofdpijn of pijn na een medische ingreep.

Ouders en ondersteuning

Ouders hebben een essentiële rol in het succes van kinderhypnose. Ze worden meestal betrokken bij het proces en krijgen mogelijkheden om hun kinderen te ondersteunen door middel van ontspanningsoefeningen en positieve bevestiging en versterking thuis.

Beide ouders moeten altijd akkoord geven voor de behandeling, alvorens deze kan starten.

20230712_191358.jpg
Stoppen met roken: Diensten en doelen
bottom of page