top of page

REIKI

Reiki is een japans woord, dat letterlijk “de kracht van de zon” betekend.
Het is een levensenergie die van essentieel belang is voor alles wat leeft.

 
Met de naam Reiki wordt ook de methode aangeduid waarbij via handopleggingen genezende energie wordt doorgegeven. Via de handen wordt de energie doorgegeven. Degene die Reiki geeft is slechts een kanaal en geeft de energie door die de klant nodig heeft.

Bij een reiki behandeling ontvang je de energie, de kracht van de zon, wat zal bijdragen aan het verminderen van eventuele blokkades of klachten waarmee je komt. Een Reiki behandeling is ontspannend, het geeft verlichting en zorgt voor heling. Het doel is om de energiestromen in je lichaam te harmoniseren. Dat helpt bij het verminderen van stress, bevorderen van ontspanning en ondersteunt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam.

Reiki is in te zetten bij een brede variëteit aan klachten, onder andere bij stressklachten, pijnklachten, angsten, burn-out, allergiëen en depressieve gevoelens.

Een fysieke Reiki behandeling is een sessie van in totaal 60 tot 90 minuten. Je bent welkom in mijn praktijk in Melick. Voorafgaand aan de behandeling hebben we een kort intake gesprek. We bespreken waarvoor je komt, of je klachten hebt, wat je ervaringen met Reiki zijn en leren elkaar wat beter kennen. Vervolgens starten we de behandeling.

Je komt bij mij op je rug op de behandeltafel liggen. Ik start door mijn handen op je schouders te leggen. Samen creëren we een energieveld waarin we beide rustig en ontspannen zijn. Op de achtergrond staat een rustgevend muziekje op, dat ons helpt om in deze ontspanning te komen.
Daarna leg ik mijn handen over je ogen, dat is de eerste positie, en begint de energie te stromen. Na deze positie volgen er nog vele andere posities. Ik laat me leiden door de vaste posities die er zijn in de Reiki, maar ook door mijn intuïtie en ons voorgesprek. 

Tijdens de behandeling kan er vanalles gebeuren. Zo kun je het koud of juist warm krijgen, tintelingen voelen, kun je emotioneel worden of ook in slaap vallen. Het kan ook zijn dat je niets merkt. Alles is goed. De energie vind zijn weg en zal je precies geven wat je nodig hebt.

Na afloop geef ik je de tijd om rustig bij te komen en zullen we samen bespreken wat jij, en ook ik, ervaren hebt. 

De fysieke behandeling duurt 45 tot 60 minuten. Het is prettig om gemakkelijk zittende kleding te dragen, om zo nog beter te kunnen ontspannen. 
Het is belangrijk om na de Reiki behandeling goed te blijven drinken, zodat de energie kan blijven stromen. De energie zal ook nog een paar dagen doorwerken.

De kosten van een fysieke Reiki behandeling bedragen €65,-. 

 

Leanne Cuijpers
Reiki: Diensten en doelen
bottom of page